Fotograf Adam Mørk har været forbi og fotograferet Skolen ved Dybbølsbro, som er en ny og spændende tresporet folkeskole i Kødbyen. Udfordringen har været at indpasse en moderne madskole med tilhørende idrætshal på en vanskelig hjørnegrund i den fredede Hvide Kødby.
Vi har designet en skole med optimal relation mellem indendørs læringsmiljøer og udearealer på tagterrasser. Indskolingen får til huse øverst i bygningen med tumlesal og udgang til udearealer på taget, mens mellemtrin og udskoling er placeret midterst i bygningen.
I dag fejrede vi det gode håndværk og samarbejdet om en gennemgribende ombygning af den bevaringsværdige skole fra 1934 til en moderne skole med nye inspirerende faciliteter.
Borgmesteren takkede for den store indsats fra de involverede parter og understregede vigtigheden af tidssvarende læringsmiljøer.
Fra BBPs side siger vi også tak for det gode samarbejde med Frederiksberg Kommune, skolens ledelse, Jakon og Sweco.
Vi glæder os til at se det helt færdigt og fyldt med elever og lærere.
Den nye genbrugsstation begynder for alvor at tage form, og det er skønt at se visionen blive til virkelighed. CG Jensen A/S er totalentreprenør på projektet, og sammen med 1:1 landskab og NIRAS skaber vi et moderne og funktionelt genbrugscenter, der snart vil stå klar til at fremme bæredygtighed og genanvendelse i Gladsaxe Kommune. Facaden består bl.a. af genbrugte vingetegl og belægningen af genbrugte belægningsfliser. Projektet viser således de besøgende hvordan man kan genbruge byggematerialer, man indtil nu har været vant til bare at smide væk. Vi glæder os til indvielsen af genbrugsstationen!
Solen skinnede da Børnehuset Svanen i Birkerød blev indviet i dag. 1000 Tak for et godt samarbejde med Rudersdal Kommune, brugerne og CC Brun entreprise. Dejligt at se huset fyldt med glade børn, forældre og personale.
Det er skønt at være arkitekt sådan en dag og se mange måneders arbejde realiseret.
BBP Arkitekter og CC Brun ser frem til at fortsætte det gode samarbejde om børnehuset Torveparken i Gladsaxe.
Vi er glade for at kunne meddele, at vi netop har afsluttet udbudsfasen på Børnehuset Torveparken, en ny svanemærket daginstitution på cirka 1200 m², beliggende ved Mørkhøj Kirke.
Vi vil gerne takke Norconsult og Gladsaxe Kommune for det gode samarbejde. Vi ser frem til at fortsætte samarbejdet i de kommende faser af byggeriet.
Det nye uddannelsescenter på Bispebjerg Hospital opføres i CLT og med røde genbrugstegl og går i dialog med omgivelserne så der skabes en inspirerende ny helhed med respekt for stedets særlige identitet.
Tak for det gode samarbejde til Skou Gruppen, Emcon, DOMINIA Rådgivende Ingeniører og Center for Ejendomme - Region Hovedstaden.
BBP Arkitekter har sammen med ThingBrandt Landskab og Norconsult vundet den indbudte konkurrence om 700 m2 ombygning og 700 m2 tilbygning til PYRAMIDEN. Der skal skabes en Svanemærket daginstitution med 8 grupper.
Vi glæder os til at komme i gang med opgaven!
Vi er glade for at kunne fortælle at Børnehuset Egedammen er nomineret til Den Europæiske Unions Pris for Arkitetkur, Mies van der Rohe-prisen 2024.
Vi er glade for at kunne fortælle, at BBP Arkitekter i team med Henning Larsen, Things Brandt Landskab og Rambøll har vundet udbuddet om at designe Levantkaj Vest Skole. En 19.000 kvadratmeter stor, 5-sporet basis- og specialskole med kultur- og læringscenter, idrætshal og fritidsordning samt klubtilbud i Nordhavn.
Skolen, der forventes at kunne indvies i 2032, skal i henhold til bygningsreglementets forventede krav holde sig under 9 kilo CO2 per kvadratmeter per år.
Teamet har påbegyndt arbejdet med Levantkaj Vest Skole i samarbejde med Byggeri København.
For 22. gang kårer Berlingske Byens Bedste ved at nominere og finde de vigtigste steder, initiativer og kulturperler i København.
Vi er stolte af at Børnehuset Grønnegården er blevet nomineret til Berlingskes Byens Bedste 2023 i kategorien Byens Bedste Arkitektur.
Byens Bedste 2023 findes ved hjælp af Berlingskes læseres stemmer og en jury bestående af otte genreredaktører fra Berlingske. Afstemningen fortsætter frem til 1. september kl. 12.00. Alle kan stemme på deres favoritter via berlingske.dk/byensbedste23.
Skandinaviens største arkitekturpris hylder i år hverdagens arkitektur. Nykredits Fonds Store Arkitekturpris på 500.000 kr. går i år til BBP Arkitekters tre indehavere: Eva Jarl Hansen, Lise Sehested og Ebbe Wæhrens.
Vi er meget stolte og glade for den store anerkendelse.
Nykredits Fonds Arkitekturpriser blev uddelt mandag d. 8. maj kl. 16:30-19:00 i Glaskuben på Kalvebod Brygge 1-3 i København.
Læs motivation af Nykredits Fonds Bedømmelsesudvalg v/ formand Dan Cornelius, her.
Solen kom frem og der var forårsstemning, da vi d. 21.04. kunne fejre rejsegilde på det nye Børnehus i Birkerød.
Børnehuset bliver DGNB Guld certificeret og indeholder bl.a genbrugsbetonelementer for at reducere CO2-aftryk og ressourceforbrug.
Tak for et inspirerende samarbejde til Christian Brejner og Sisse Aagaard Bangstad fra Rudersdal Kommune. TEAMET bag projektet består af BBP Arkitekter, WSP og C.C. Brun Entreprise A/S.
Årets Arne 2023 er netop blevet uddelt ved Arkitektforeningen Københavns nytårskur. Vinderprojektet blev Børnehuset Egedammen, der er tegnet af BBP Arkitekter i samarbejde med Thing Brandt Landskab ApS og opført i samarbejde med Gladsaxe Kommune, Lyngkilde Ingeniører og Jakon A/S. Den eftertragtede arkitekturpris uddeles årligt til værker, der har sat et helt særligt arkitektonisk præg på hovedstadsområdet. Og det har Børnehuset Egedammen i den grad gjort. Huset er svanemærket klimavenligt og opført i CLT-massivtræ og genbrugstegl – og så tilbyder det et række velkomponerede rumlige oplevelser til de lokale børn. Stort tillykke til holdet bag!
Også stort tillykke til Havnens Hænder, der modtog Lille Arne 2023 for deres arbejde med at skabe landets første biobaserede byggemarked.
Danske Arkitektvirksomheder har samlet en udgivelse med 15 interessante cases, der alle anvender træ som et af de primære materialer. Heriblandt Børnehuset Grønnegården tegnet af BBP. Fælles for dem alle er, at træet skaber værdi for det enkelte projekt og påvirker den måde, vi oplever arkitekturen på. Mens materialevalget nogle steder har afgørende betydning for byggeriets CO2-aftryk, betyder det i andre projekter noget for bygningens indeklima, atmosfære eller relationen til omgivelserne.
Børnehuset Grønnegården spejler den gamle nabogård og skaber visuel forbindelse mellem bygningerne, så kvaliteterne ved den historiske Grønnegård træder frem. Farverne til børnehuset henter inspiration i de eksisterende bygninger og bygger bro mellem nyt og gammelt. Sammen med den rå træbeklædning, skaber farverne en hjemlig og varm atmosfære og er samtidig med til at stimulere børnene i deres udvikling. Med sin trækonstruktion, træfiberisolering og træbeklædning både ude og inde, opnår det nye børnehus en lav klimabelastning.
Se de mange gode eksempler i Danske Arkitektvirksomheders publikation her: https://www.danskeark.dk/content/trae
Som en del af den strategiske videreudvikling af BBP Arkitekter udvider vi ledelsen med arkitekt Sabine Hahn som ny associeret partner. Hun har været en aktiv del af BBP siden 2018 og vil sammen med Eva Jarl Hansen, Ebbe Wæhrens og Lise Sehested varetage i driften og den strategiske udvikling på tegnestuen.
Hos BBP glæder vi os til - i fællesskab med vores dygtige medarbejdere - at videreføre ambitionerne om at skabe arkitektur af høj kvalitet.
BBP har vundet opgaven om udvidelsen af 3-sporede internationale privatskole Institut Sankt Joseph på Dag Hammarskjölds Allé.
Skolen har en lang historie. Den blev grundlagt i 1858 af Sankt Joseph Søstrene. Det katolsk-humanistiske dannelsesideal, som inspirerede søstrene til at grundlægge skolen for mere end 150 år siden, lever videre som en integreret del af skolens liv i dag.
Skolens fysiske rammer afspejler den lange historik og besidder store kvaliteter, men en del af skolens lokaler er ikke længere tidssvarende. De fysiske rammer ønskes derfor opdateret i form af:
Etablering af nye og større faglokaler, nye idrætsfaciliteter, modernisering af den eksisterende teatersal
Målet er fysiske rammer, der understøtter moderne undervisningsformer, udført med respekt for skolens ånd og arkitektoniske sammenhæng.
Vi glæder os til at kaste os over opgaven som totalrådgiver i samarbejde med OJ Rådgivende Ingeniører som underrådgiver. Bauherr er bygherrerådgiver.
Vi er udvalgt af Byggeri København som det ene af blot 3 teams, der skal afgive tilbud på Københavns næste store folkeskole på 19.000 m² på Levantkaj.
Borgerrepræsentationen besluttede med Budget 21 at der på Levantkaj Vest skal anlægges en basisskole med madskole, en udvidet idrætshal, fritidsordning (KKFO), fritids- og juniorklub. Sammen med dette anlægges et specialskolespor, en ungdomsklub og et kultur- og læringscenter samt et ‘ungeværk’ som er et klubtilbud til unge fra 8. klasse til 17 år. Desuden anlægges udearealer på ca. 6.000 m² samt en fodboldbane.
BBP er en del af et stærkt team bestående af Henning Larsen Architects som totalrådgiver, Rambøll og Thing & Brandt Landskab.
Vi har vundet rådgivningsopgaven om en fremtidig helhedsplan for KVUC. KVUC har til huse i Vognmagergade 8, der oprindeligt er tegnet til Københavns Belysningsvæsen af arkitekterne Gustav Bartholin Hagen og Rolf Schroeder i 1913. Et fantastisk hus fra den danske arkitektoniske guldalder, hvor gammelt håndværk og nye konstruktioner blandes og en original bygning med sjæl opstod.
Vores arkitektoniske tilgang til helhedsplanen, vil være at arbejde videre på husets ånd fra 1913, så husets ydre og indre harmonerer. Selvfølgelig under hensyntagen til husets brug og funktionalitet.
Som en del af konkurrencen blev vi bedt skitsere på husets ankomstområde. Vores forslag til dette handler om at rydde op, minimerer forskelligartede indtryk og nytænke de originale elementer, der findes.
Fra bedømmelsesrapporten fremgår det: “En glimrende besvarelse, der meget tydeligt viser forståelse for ankomstområdets funktion og de udfordringer, der er i dag. De konkrete forslag er gode og realiserbare, overbevisende præsenteret og giver et meget godt indtryk af den samlede idé. Forslaget udmærker sig især ved at indeholde forslag til forbedringer i såvel mindre som større skala spændende fra betragtninger på rumniveau til helt lavpraktiske for-
hold.”
Vi glæder os til at komme i gang med opgaven!
Kontrol- og Vedligeholdelsescenteret (KVC) består af en administrationsbygning og en værkstedsbygning for drift og vedligehold af den kommende Hovedstadens Letbane.
Den arkitektoniske hovedidé er at bruge jernbanens materialer og skalaspring. Facadens rustne cortenplader er en hilsen til baneterrænets farver, og den overstørrelse, der er i en værkstedsbygnings høje porte til tog, går igen i administrationsbygningen. Vinduer og dørpartier er udført med en fast udvendig solafskærmning, der kraftigt markerer sig i facadens rytme.
Bygherre: Metroselskabet / Hovedstadens Letbane, Totalentreprenør: CG Jensen A/S
Ingeniør: OJ Rådgivende Ingeniører, Landskab: 1:1 landskab.
Hos BBP leder vi lige nu efter dygtige arkitekt- og konstruktørpraktikanter, der vil sætte deres præg på tegnestuens forskellige opgaver. Som praktikant hos BBP vil du indgå på lige fod med vores dygtige team af medarbejdere. Opgaverne vil bl.a. bestå i konkurrencer og indledende skitsering, men du vil også have mulighed for at prøve kræfter med bearbejdning i projektering.
Send en kort motiveret ansøgning og dit portfolio til job@bbp.dk - mrk. ‘praktik’ i emnefeltet.
Send din ansøgning inden 23.11.2022. Vi glæder os til at høre fra dig!
BBP er netop kommet hjem fra en inspirerende og lærerig studietur til Østrig og Schweiz. Her har vi bl.a. studeret skoler, børnehuse og masser af bæredygtig træarkitektur.
Det er skønt at få lov at nørde arkitektur med gode kollegaer og vi glæder os alle til at bruge inspirationen, så vi kan komme i gang med meget mere træbyggeri!
Byggesocietetets pris Det Gyldne Søm 2022 gik i år til Hines for vores transformationsprojekt Trinity Quarter på Købmagergade. I sin motivation for tildelingen sagde Landsformand Ole Schrøder bl.a.: "Arbejdet med restaureringen og etableringen af The Trinity Quarter er sket i et historisk kvarter, i historiske bygninger og samtidig på et af Københavns travleste indkøbsstrøg. Restaureringen af de historiske bygninger er sket nænsomt og med stor respekt for ikke bare bygningerne men også det omkringliggende område. De bevaringsværdige detaljer er genskabt samtidig med, at der er skabt nyt. Nyt liv, nyt byliv og nyt handelsliv."
Karen Egede Nielsen fra Hines og Lise Sehested fra BBP Arkitekter modtog prisen. Tak til Hines og alle samarbejdspartnerne på projektet.
Kort før sommerferien tikkede en rigtig god nyhed ind på tegnestuen. Et stort flertal i byrådet i Runavík Kommune, Færøerne, har besluttet at bevilge 165 millioner til byggeriet af Runavík Vandkulturhus. Dermed er vejen banet for at man om få år kan tage en svømmetur i disse smukke omgivelser.
Vandkulturhuset indeholder et 25 m bassin til konkurrence- og motionssvømning. Desuden indeholder projektet et legebassin, en vandrutsjebane og varmtvandsbassin som del af et wellnessområde med sauna og dampbad.
Samarbejdspartnere på projektet er OJ Rådgivende Ingeniører og Teknologisk Institut. Entreprenør på projektet er færøske KANJON.
BBP er sammen med CG Jensen, OJ Rådgivende Ingeniører og 1:1 landskab i fuld gang med at tegne vores bud på Professionshøjskolen Absalons nye Campus Næstved.
Absalons nye campus i Næstved der kommer til at ligge på Munkebakken, vil primært være et sundhedscampus og skal bl.a. uddanne fremtidens sygeplejersker, bioanalytikere og radiografer. Det er visionen at skabe et stærkt sundhedsmiljø der inviterer indenfor og er synligt i forhold til liv og aktiviteter.
Den samlede bebyggelsesplan er på i alt 8.100 m2, og skolen forventes at rumme 1.200 studerende. Den nye campus skal desuden certificeres til DGNB-Guld.
BBP er sammen med WSP og Thing Brandt Landskab prækvalificeret til ombygningen af Kastelsvej 60.
Den nye daginstitution skal indrettes i en del af det tidligere Kongelige Blindeinstitut (1857-58 og 1879-80 af Ferdinand Meldahl). Arealet for den nye daginstitution er 1740 m². Der tages udgangspunkt i den oprindelige rumdisponering, da der kun er givet tilladelse til at foretage enkelte murgennembrydninger.
Daginstitutionen etableres ved at ombygge to fløje, i en fredet bygning på Kastelsvej på Østerbro. Bygningen har tidligere været anvendt som reserveinstitution til genhusning og tidlig opstart af daginstitutioner.
Institutionens udeareal nyetableres på et grønt område, der i forvejen er knyttet til bygningen.
Det nye mødested og aktivitetscenter i Kirke Hyllinge er et eksempelprojekt, som skal inspirere en lang række andre kommuner og bysamfund til, hvordan der kan skabes tidssvarende rammer for fællesskaber og liv i landdistrikternes småbyer og landsbyer. Rammer, der sikrer masser af oplevelser, møder på tværs af aldre og interesser, øger attraktionen for bosætning, mindsker risikoen for ensomhed og øger livskvalitet. Anlægsbudget 41 mio. kr.
BBP er prækvalificeret til bygherrerådgivningen sammen med OJ Rådgivende Ingeniører.
BBP er sammen med Norconsult prækvalificeret til totalrådgivning vedrørende transformation af "Brønshøj Gamle Skole" til kulturhus med cafe og diverse fællesfaciliteter. Bygningen har høj bevaringsværdi og en af udfordringerne bliver at indarbejde et ventilationsanlæg i tagrummet. Den økonomiske ramme er 35 mio. Det bæredygtige kulturhus:
• Giver oplevelser i borgernes eget nærmiljø
• Kobler kultur og fritid med bæredygtighed
• Giver plads til forandring og handlekraft i fællesskab
• Giver ideer og inspiration
• Er med til at give bydelen en grøn identitet
BBP Arkitekter har gennem fire år været arkitekt på den gennemgribende ombygning af Købmagergade 44-46 og 50. Den største del af projektet, ‘25hours Hotel Indre By’ er nu åbnet. Udover hotellet på 17.000m² rummer projektet også 1000m² boliger og 3000m² retail.
Transformationen tog udgangspunkt i de gamle bygningers historie og arkitektur. Overdækning af gårdrummene har tilvejebragt både butiksarealer og attraktive nye gårdrum samt glasoverdækninger over hotellets restaurant og lobby. Bygningernes facader og tage er istandsat, og de mange farver vi fandt undervejs har været en stor inspiration for det endelige projekt.
TEC skal opføre et nyt teknisk gymnasium og en Dataskole i Ballerup.
Det nye TEC på Baltorp Campus i Ballerup skal tilbyde de bedst mulige rammer for undervisning og uddannelse, der fremtidssikrer og udfordrer undervisningspraksis- og metode teknik og teknologi mv.
Det nye 4-sporede gymnasium med 300 årselever, skal være på ca. 7.350 m² med tilhørende kælder.
BBP er prækvalificeret sammen med C.G. Jensen og EKJ.
Børnehuset Grønnegården ligger ved siden af den gamle Grønnegård, som er en af Gladsaxes få tilbageværende gårde fra før 1900-tallet. At bygge bæredygtig er ikke blot at reducere CO₂ forbruget. Det er også at bygge i samspil med det eksisterende miljø, så det nye fremhæver kvaliteten i det gamle, der på den måde revitaliseres.
Det nybyggede børnehus er opført af genbrugstegl og nye bærende CLT massivtræselementer, med træfiberisolering fra Woodfiber og udvendig træbeklædning. En ny konstruktion, der består udelukkende af træ uden plastmembraner, eller cementplader. Den megen brug af træ, der har indlejret CO₂ fra atmosfæren mens det voksede, gør bygningen til ét stort CO₂ lager.
Gladsaxe Kommune er den første verdensmålskommune i Norden og arbejder med udgangspunkt i FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Byggeriet af Børnehuset Grønnegården flugter med 9 af de 17 verdensmål, og kommunen kalder selv Grønnegården for Danmarks første CO₂-neutrale børnehus.
Børnehuset Grønnegården er udført i samarbejde med ELINDCO, Lyngkilde Rådgivende ingeniører og Thing Brandt Landskab .