Projektets formål er at tilvejebringe faciliteter i forbindelse med Københavns Kommunes hjemtagelse af affaldsindsamlingen i Kommunen samt omlægning til eldrevne køretøjer. Den eksisterende administrations- og omklædningsbygning og omkringliggende garage/værkstedsbygninger nedrives, for at tilvejebringe den optimale udnyttelse af grunden, med plads til flest mulig renovationsbiler og personaleparkering, samt den nye mandskabsbygning med tilhørende faciliteter.
Projektet omhandler planlægning, projektering og opførelse af nye faciliteter til affaldsindsamling i Københavns Kommune ved Amager Bakke. En ny bygning på ca. 3.500 etagemeter skal indeholde administration og medarbejderfaciliteter, og der skal etableres opmarchareal for skraldebiler og personaleparkering.
Bygningens arkitektonisk anslag tager afsæt i ønsket om en klar disponering af bygningens funktioner, og en bygning der naturligt indpasser sig på stedet.
Huset er en flerbrugerbygning og er organiseret omkring en tilbagetrukket hovedindgang som er gennemgående og fører ind til hovedtrappen. Amager Ressourcecenter’s faciliteter ligger på den ene side af hovedindgangen, og Teknik- og miljøforvaltningen på den anden side. Fællesfunktionerne er placeret omkring hovedtrappen i midten.
Herved opnås en umiddelbar og intuitiv forståelse af bygningen for medarbejderne, såvel som besøgende.
Facadernes artikuleres som et rytmisk spil med moduleringen, med en stærk reliefvirkning i både en overtakt og en undertakt. Denne griber de lange facader og skaber visuel variation med skyggevirkninger i facaden.
Et yderligere spil i facaden skabes med en profileret sinusplade, der skifter retning, og skaber yderligere spil, mellem åben og lukket, lodret og vandret opdeling. Glas, faste og oplukkelige felter skiftes efter funktion, og danner en naturlig og uformel varians.
Materialevalget indpasser sig naturligt på stedet, med en lav betonbase og aluminiumsfacader, der lægger sig op ad Amager Bakke og øvrige bygninger i området.
Projektet har stor fokus på genanvendelse af eksisterende bygningsdele, i så vidt et omfang det giver mening. Derudover prioriteres anvendelse af materialer, som har en lav kemiskpåvirkning på indeklimaet. Bygningen skal DGNB-guld certificeres.