logo
< >
  • case
  • case
  • case
  • case
  • case

Apollovej

Bygningen er en teglskulptur, hvis form er opstået ud af et stort teglmassiv, der er formet ud fra områdets linier og profiler. Den trekantede grunds retninger har affødt de linier, der danner siderne og de trekantede tagflader, der folder sig op og ned for facader, legeplads og tag. De kvadratiske vinduer er på samme måde lånt fra nabobygningerne, og den legende og retningsløse vinduesplacering underbygger samtidig bygningen skulpturelle kvaliteter. Bygningen indeholder kontordomicil, børnehave og butik.

Ved at udvælge områdets karakteristika; teglstenen, vinduerne, taghældningerne og ved at sætte disse velkendte ting sammen på en ny og dristig måde opnår man en synergieffekt, hvor den nye og de eksisterende bygninger fremhæver hinandens kvaliteter og løfter det samlede område op på et højere arkitektonisk kvalitetsniveau. Konkurrenceforslag, indbudt konkurrence. Bygherre: Holberg Fenger Gruppen.